Emot Cramet

Jméno: Emot Cramet

Datum narození: 6.5.1960.

Původ: čistokrevný

Frakce: smrtijed

Zaměstnání: Odbor záhad

Popis postavy: Emot měří okolo 170 centimetrů a jeho postava není nijak drobná ale ani svalnatá, takový vyrovnaný střed, ve kterém se více spoléhá na svoji hbitost než sílu. Vlasy má hnědé barvy, rovné a trochu kratší než středně dlouhé. Na pohled působí mile a přátelsky nebo také odměřeně a chladně, nebo neutrálně, nebo tak jak je potřeba, emoce a vše s nimi spojené není pro Emot přirozeností, ale nástrojem k dosažení požadovaného cíle. Když to potřebuje dokáže se lidem zalíbit a získat je na svou stranu nebo je naopak od sebe odradit. Tyto své schopnosti využívá ve své práci. Jen málokdo ví, že se jedná o přetvářku a že jeho práva povaha je bezemoční. Pro své okolí působí tajemně a nebezpečně, nikdo není pořádně schopen odhadnout, co se mu honí hlavou, jaké jsou jeho úmysly, kdo jsou jeho přátelé a jestli je na té straně na které se tváří že je. Jediné co má společně v jakékoliv osobnosti je spolehlivost, práci kterou přijme dotáhne vždy do konce. Co se týče oblečení tak nosí rád nenápadné jednobarevné (často tmavé barvy) oblečení.

Minulost postavy: Narodil se v Anglické vesničce Castle Combe dvěma čarodějům. Otec i matka byli zběhlý v používání magie, ale ani jeden z nich si nedokázal představit, že by ji někdy použili k ublížení jiné osobě. Nepatřili do žádné vysoké vrstvy, prostí řadoví úředníci na ministerstvu kouzel, otec na odboru kouzelných her a sportů a jeho matka na odboru pro kouzelnou přepravu. Emot byl vyučován magii a chodili do Bradavic tak jak se slušelo ma správného a slušného čaroděje, od mala ho zajimalo zdravotnictví, ať už mudlovské či kouzelnické. Jeho veselá povaha ovlivňovala lidi okolo něj ať už kladné nebo záporně, k tomu druhému výrazně přispívala Emotova neschopnost respektovat osobní zónu, hranice a soukromí ostatních. Často vpadl do soukromého rozhovoru nebo chytil kolem ramen někoho ve chvíli, kdy to bylo naprosto nevhodné. Během studia vytvořil on, jeho dva spolužáci a tři spolužačky skupinu, která byla naprosto nerozdělitelná, kde byl jeden tam bylo i ostatních pět. Jediná výjimka byla při úrazu, nemoci nebo prázdninách. Ne všichni rodiče byli kouzelníci a tak někteří museli trávit část prázdnin s mudlovskou odnoží rodiny. Společně se takto dostali až do sedmého ročníku školy čar a kouzel v Bradavicích. Na počátku tohoto školního roku se stalo něco, co nikdo nedokázal objasnit, ani sám Emot, který byl nejspíše u toho. Jeho poslední vzpomínka je, když jejich celá parta jde směrem do Prasinek a jeho následující vzpomínka je na bílé záclony u jeho postele v Bradavické nemocnici. Hlava mu třeštila a vzpomínky neexistovaly, snad se praštil do hlavy nebo tak něco, nevěděl nic co se stalo, ale i tak ho chuť na veselé létání a bavení svého okolí naprosto přešla. Tuto náhlou absenci emocí podpořila i zpráva o tom, že 4 jeho kamarádi byli nalezeni mrtví v lese u Prasinek. Kamarádka Suzan byla nezvěstná.
Emot jediný byl nalezen v polomrtvém stavu a okamžitě hospitalizován. Vyšetřování ukázalo, že z každé nalezené hůlky na místě činu byla seslána kletba určená k zabití nebo vážnému ublížení na zdraví, jen z jedné z nich bylo sesláno mdloby na tebe pravděpodobně směřováno na Emota. Po několika dnech ho bolest hlavy přešla, ale jeho veselá nálada plná emocí se mu nevrátila. Právě naopak, jeho projevy emocí ustupovaly, až nakonec nebyly žádné. Nikdo jiný to nevěděl, ale Emot si začal nejasně vzpomínat na to, co se stalo. Nějaká osoba držela všechny hůlky krom jeho a postupně z nich sesílala kouzla na ostatní, jediný kdo nebyl zasažen byla Suzan, která z nějakého důvodu měla jeho hůlku, a té se podařilo utéct, snad. Z nějakého důvody tyto vzpomínky způsobili že i ty nejmenší projevy emocí byly z Emotova života pryč. Časem se naučil je hrát, ale opravdovost v nich nebyla. Po tomto incidentu ho vyhledal nějaký muž, představil se mu pod jménem které už Emot stihl zapomenout, stejně nebylo podstatné, podstatná byla jeho nabídka, která byla lákavá a zněla lépe než jakákoliv práce na ministerstvu. K čemu by byl ministerstvu někdo, kdo nemá emoce a dost možná způsobil smrt jeho kamarádů, nikdy se to nepotvrdilo ani nevyvrátilo, ale je možné, že ten kdo držel hůlky ostatních byl on sám. Nabídkou byla práce pro smrtijedi, kde se jeho nové nalezený talent a schopnosti uplatní lépe, jako jejich agent na ministerstvu. Práce rodičů pomohla k tomu, že nebyl problém tam získat místo. Navíc to byla skvělá příležitost pro zlepšení přetvářky a herectví. Druhým bonusem byl přístup k černé magii a naučení se dalších dovedností. Je jen jedna věc která ho občas trápí, co se stalo se Suzan a kde teď je.
 
Další info: Dobrý herec nebo porucha osobnosti ? Kdo ví. Lék může být jedem, stejně jako jed lékem.
 
Faceclaim: Richard Dean Anderson