Ryan Antares Kieran

JMÉNO A PŘÍJMENÍ POSTAVY: Ryan Antares Kieran

DATUM NAROZENÍ POSTAVY: 20. 12. 1961

PŮVOD: Čistokrevný

FRAKCE: Smrtijedi

ZAMĚSTNÁNÍ POSTAVY: Dračí rezervace

POPIS POSTAVY: Ryan je mladík, s nímž může být těžší navázat konverzaci, ve které by nepoužil nějakou sarkastickou poznámku. Působí povýšenecky a zdánlivě chladně k okolí. Avšak tato maska skrývá odvážného a citlivého jedince, který si pečlivě hlídá své city a ctí jméno své rodiny, i když z donucení. Tato odtažitost má za následek menší kruh přátel, než by možná mohl mít, a jen ti trpěliví odhalí jeho pravou tvář. Pod tímto zdánlivě tvrdým povrchem však tluče srdce loajálního přítele, ochotného nějak pomoci a stát po boku těch, které má rád, i za cenu vlastní oběti. Nicméně, v případě zrady takovým lidem již nedůvěřuje. V jeho očích ztratí svou pravost a jeho chování k nim se změní. Snaží se být oporou pro své blízké, ačkoliv jeho slova tomu nemusí být důkazem. Tím ale může být třeba nabídnutí svého ramene pro vypuštění jejich emocí. Avšak nesnažte se očekávat, že bude dělat výrazné pokusy o utišení či trpělivé naslouchání. Tohle není jeho silná stránka. Naopak, k běžným lidem bývá občas poněkud rezervovaný, pokud se jedná o stížnosti a stále dokola se opakující fňukání. Mezi jeho výrazné vlastnosti patří upřímnost a komunikace, i když ta v některých případech může chybět. Jeho schopnost vnímat pocity druhých se často bije s vlastní uzavřeností. Přesto, kdo projde jeho tvrdou skořápkou, objeví v něm milého člověka, jež je dobrým společníkem, který dokáže zaujmout nejen svými poutavými vyprávěními, ale také svou (svým způsobem) přátelskou a otevřenou povahou. Pokud však není z nějakého důvodu ve své kůži, může tato jeho světlá stránka polevit. Ve chvílích, kdy se cítí nepříjemně nebo je vyprovokován, může projevovat určitou.. špatnou či temnou stránku své povahy. A věřte, že i když nemá v povaze být krutý, dokáže takový být. Jeho vyrovnaný realistický pohled na svět je doplněn neotřelým smyslem pro humor, který dokáže povznést většinu tíživých situací. Navzdory sebevědomému vystupování má i Ryan své slabé chvilky, při kterých chce být nejčastěji sám, aby mohl své emoce zpracovat. Normálně je totiž vůbec nepouští na povrch. Skrze jeho tvrdohlavost je pro něj někdy obtížné přiznání vlastního selhání a chyby.

 MINULOST POSTAVY: Narodil se uznávanému kouzelnickému páru ve Skotsku. Ještě má starší sestru Lyru, která žije se svým manželem někde v USA. Před pár lety se přidala k temným čarodějům a pytlákům, se kterými chytá kouzelné tvory (a následně s nimi buď obchoduje nebo je zabíjí – to se Ryanovi nelíbí). Již na škole se ve velkém zajímala o černou magii. Ryan, jakožto její mladší bratr, byl jejím pokusným králíkem. Zkoušela na něm různá zaklínadla a kletby. To na něm zanechalo viditelné jizvy. Matka o tom věděla, ale bylo jí to jedno. Otec o tom také věděl, ale nic s tím neudělal. Na začátku jejich vztahu si nebyl tak úplně vědom, do jaké rodiny se to dostal. Později mu došlo, že je to docela problém. Snažil se syna na tajno brát alespoň na pár dní za svými rodiči do Yorku, aby si odpočinul. Ti měli svého vnuka nadevše rádi. Před svou ženou však hrál naučenou roli. Jeho rodina nebyla úplně čistokrevná, ale k jeho štěstí o tom nebyly žádné záznamy a absolutně nikdo o tom nevěděl. Svou ženu měl rád, ale vadila mu její posedlost čistou krví a to, jak se k vlastnímu dítěti chovala. Co oba zajímalo, byly jejich prosperující zaměstnání, rodinné tradice a společenské postavení. Matka se o černou magii zajímá a praktikuje ji, neboť to v této rodině koluje. Pracuje v tajné organizaci, která bojuje proti Ministerstvu kouzel. Otec začal černou magii praktikovat po tom, co mu byla změněna mysl. Pracoval v nemocnici u sv. Munga, než ho před pár lety odhalilo Ministerstvo kouzel a poslalo do Azkabanu. S rodiči úplně skvělý vztah nikdy neměl. S otcem kvůli jeho hraní rolí a s matkou, protože byla přísná a chtěla, aby byl ve všem nejlepší, všechno uměl stejně tak dobře, jako jeho sestra a pokračoval v rodinné tradici. Proto nesnese, když je někdo lepší než on ve věcech, které ho baví. Když ještě navštěvoval Bradavice, byl docela šťastný. Měl tam přátele a mohl být do jisté míry sám sebou. I přes to, že má spoustu kvalit, kterých si cení Zmijozel, chodil z nějakého důvodu do Nebelvíru, což doma nevyvolalo dobré reakce. Ke Smrtijedům byl po škole nastrčen svou matkou pod výhrůžkou smrti.• Je průměrné výšky, měří 178 cm, má modré oči a tmavě hnědé vlasy. • Levák, Střelec, miluje kafe a čaj, rád pozoruje noční oblohu. • Na rukách má různá tetování, nejčastěji runy. • Ačkoliv se mu při každé misi či setkání svírá žaludek, nenechá na sobě nic znát. Jednoduše to v sobě zavře a dělá, že se nic neděje. Přeci jen, má to v povaze.

DALŠÍ INFO:

  • Je průměrné výšky, měří 178 cm, má modré oči a tmavě hnědé vlasy.
  • Levák, Střelec, miluje kafe a čaj, rád pozoruje noční oblohu.
  • Na rukách má různá tetování, nejčastěji runy.
  • Ačkoliv se mu při každé misi či setkání svírá žaludek, nenechá na sobě nic znát. Jednoduše to v sobě zavře a dělá, že se nic neděje. Přeci jen, má to v povaze.
  • S jeho rozsáhlými bledými jizvami vypadá jako po útoku vlkodlaka. Jedna menší se táhne přes jeho pravé oko, na které je částečně slepý. To však nijak zásadně neovlivňuje jeho schopnosti.

FACECLAIM: Dani García