Claire Brown

Claire Brown

Narození: 10. 4. 1958

Původ: Smíšený

Frakce: Bystrozor

zaměstnání: Bystrozor

Popis:

Claire je menšího vzrůstu. Ve spoustě případů si musí přičarovat stoličku, aby vůbec něco viděla. Buď jak buď, svojí výškou se moc nezabývá, dokáže ji často využít ve svůj prospěch. Spíš věnuje pozornost jiným částem těla, třeba nohám, které ráda cvičí. Co ovšem mívá dlouhé jsou její tmavě hnědé vlnité vlasy a někdy i vedení. Vlasy si často plete do copu nebo nějak podobně, protože, jejími slovy, „zkus si někdy přežívat každej blbej den s dekou na hlavě a Sluncem na nebi. To zhebneš.“ Dává tím i vyniknout svému obočí a studničně modrým očím nezřídkakdy vyzdobeným očními stíny. Pokud někdo někdy bude mít to štěstí, či smůlu, Claire mu může věnovat svůj široký úsměv rozjasňující její bledou tvář. Často jej ještě podporuje červenou rtěnkou. Co se povahy týče, naše Claire je celkem pedant a vyklidněná osoba. Těžce snáší, když někdo nedokáže pochopit, že některá pravidla mají sakra dobrý důvod, proč je někdo vymyslel. Taky nedovede pochopit lidi, co postrádají smysl pro jakýkoliv systém. Má ráda, když je vše hezky zoptimalizované a všechno dává smysl. Dává obvykle prostor chladnému úsudku před emocemi („nemá smysl se předčasně vzrušovat, když se může stát, že je vše jinak.“) Už proto se ráda věnuje matematice, a taky možná proto si v hlavě staví imaginární scénáře a spoustu konverzací promýšlí klidně i několik měsíců dopředu. Stále se jí někdy ale stává, že neodhadne situaci a nechtěně poví kvůli nerozmyšleným slovům něco, co ji potom ještě dlouho mrzí.
Toto by mohlo vyvolat dojem, že je křehká slečinka podlamující se při sebemenším větříku. Nenechme se ovšem zmást, Claire je odvážná žena se silnou vůlí, vytrvalostí a se schopností jít si za cílem klidně i přes mrtvoly. Stejně jako své znalosti matematiky pravidelně piluje svoji tělesnou kondici („co když zrovna nebudu mít po ruce hůlku a někdo na mě na ulici bafne?“) a umění čarovat („jednou umím čarovat, tak sakra ať to umím aspoň pořádně!“). Svému myšlení podrobuje i styl oblékání. K životu jí stačí těch samých pár kusů od čehokoliv již několik let. Dává si ale záležet, aby šaty nevypadaly obnošeně, neboť se bojí vyčítavých pohledů svých rodičů.

 

Minulost postavy:

Claire se narodila do smíšené rodiny na anglickém venkově v Devonu jako druhorozená dcera. Tatínek je asistent profesora na katedře matematické analýzy na blíže nespecifikované univerzitě a maminka, předtím, než porodila Claire a její čtyři sourozence, dva bratry, jednu sestru a jedno mrtvorozeně, se věnovala práci pro ministerstvo. Nechce ovšem za Boha prozradit, co to bylo. Dětství prožila hlavně venku v přírodě, odkud si nese zásadní vzpomínku. Když jí bylo devět, s kamarádkou si vyšly na procházku k lesu, vyběhlo k nim divoké zvíře. Obě úplně zamrzly a nebýt toho, že se malé Claire projevily kouzelné schopnosti a zvíře se otočilo a odešlo, tak by určitě umřely. Šokovaná, ihned jak se dostala domů, všechno rodičům vysypala. Otec se hned začal smát, že je po mamince a rozvyprávěl se o kouzelnickém světě. Claire si ale myslela, že si tatínek vymýšlí. Nechtělo se jí věřit, že někdo věnující se těžkým problémům a uvažující dle logických úvah neironicky hovoří o kouzlech a rozzlobená odešla pryč. Starší bratr ji však brzy přesvědčil o opaku, když ho nachytala, jak si během prázdnin procvičoval kouzla.

Před dovršením 11. narozenin Claire dostala dopis do Bradavic a nastoupila do oné školy. Skončila v Havraspárské koleji, kde měla celkem dost problém zapadnout. Nové místo plné cizích lidí dokáže nepřipraveného celkem dost semlít. Někdy si přála, aby mohla jít už domů, ať je to jenom sen, ze kterého se brzy probudí. Nestalo se ovšem nic, jenom ji málem sežraly květiny na hodině bylinkářství. Nakonec se Claire kousla a rozhodla se vše zvládnout, ať je z Bradavic co nejdříve pryč. Zažrala se do látky, při každé chvíli se učila nové zaklínadlo a pokud si na ni někdo něco zkusil, nebála se mu dát po tlamě. Přitom si ještě někdy četla knížky, co jí posílal tatínek. Oporou se jí v tu dobu stala dívka o rok starší jménem Eva a již zmíněný bratr. Nakonec vyšla z Bradavic s vynikajicími známkami. Nastala ovšem otázka: „Co bude dál?“ Claire se ke kouzlům moc nechtěla vracet. Připadalo jí, že je to něco, co je sice fajn, ale už si toho užila dost a nelíbila se ji myšlenka závislosti na něčem, co může snadno zmizet a ona by byla, lidově řečeno, namydlená. Zůstala tedy v rodné vsi v Devonu a přidala se k místnímu policejnímu sboru, což její matka okomentovala slovy „nojo, tys byla odjakživa takovej policajt.“ U sboru byla pár let a za tu dobu zažila celkem dost případů. Pokaždé, když se potkala s Evou, ta jí povídala, že by z ní byl dobrý bystrozor. Claire se vždy jenom smála a odvětila, že kouzla jí vystačila už na celý život. Jednoho dne se ovšem během vyšetřování ukázalo, že podezřelý utekl a nedal se vypátrat jak. Claire během prohlídky ucítila známou stopu, takovou, kterou po sobě zanechávají kouzla. Řekla si, „hrome, kouzelníci dělaj bordel už i tady. Jestli fakt nebude lepší dělat tu bystrozorku?“ A tak se i stalo.
 
Face claim: Jane Morris